Συλλέκτης ροής
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
225 γρ. βούτυρο γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη καστανή
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ στην γρήγορη ταχύτητα μέχρις ότου αφρατέψει καλά.
Μελομακάρονα παραδοσιακά
9 φλιτζάνια αλεύρι (Allatini)
1 κ. γλυκού baking powder
Ξεκινάμε την προετοιμασία του σιροπιού μας αρχικά ώστε να κρυώσει μέχρι να είναι ώρα να μελώσουμε τα μελομακάρονα.
Βασιλόπιτα
5 1/2 Φλ. αλεύρι
1 1/4 Φλ. ζάχαρη
1 1/2 Φλ. βούτυρο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Δίπλες
1 κιλό αλεύρι σκληρό
4 κ. σούπας άχνη ζάχαρη
1 1/2 Φλ. ζάχαρη
10 αυγά
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.
Μπισκότα με τζίντζερ - Gingerbread cookies
2 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Κουραμπιέδες
2 Φλ. βούτυρο (φρέσκο)
1 Φλ. ζάχαρη
2 αυγά (κρόκοι)
5 κ. σούπας κονιάκ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 C για δέκα περίπου λεπτά.
Cheesecake με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα - τζίζκεικ
650 γρ. Philadelphia
120 γρ. μπισκότο σοκολάτας (τρίμματα)
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το τρίμμα μπισκότου, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, και το λειωμένο βούτυρο.
Βασιλόπιτα με σοκολάτα
350 γρ.αμυγδαλόπαστα
3 αυγά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αλεύρι μαλακό
Παίρνουμε το μίξερ μας και ξεκινάμε να χτυπάμε την αμυγδαλόπαστα με την ζάχαρη άχνη, προσθέτοντας ένα- ένα τα αυγά.
Κορμός - μωσαϊκό σοκολάτας
250 γρ. μαργαρίνη - super fresko
3/4 φλ.τσ ζάχαρη
6 κ. σούπας κακάο
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη αρχίζουμε και προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.