συνταγές - sidages.gr

Μελομακάρονα παραδοσιακά
9 φλιτζάνια αλεύρι (Allatini)
1 κ. γλυκού baking powder
Ξεκινάμε την προετοιμασία του σιροπιού μας αρχικά ώστε να κρυώσει μέχρι να είναι ώρα να μελώσουμε τα μελομακάρονα.
Βασιλόπιτα παραδοσιακή
5 1/2 Φλ. αλεύρι
1 1/4 Φλ. ζάχαρη
1 1/2 Φλ. βούτυρο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Μπισκότα με τζίντζερ - Gingerbread cookies
2 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Κουραμπιέδες
2 Φλ. βούτυρο (φρέσκο)
1 Φλ. ζάχαρη
2 αυγά (κρόκοι)
5 κ. σούπας κονιάκ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 C για δέκα περίπου λεπτά.
Cheesecake με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα - τζίζκεικ
650 γρ. Philadelphia
120 γρ. μπισκότο σοκολάτας (τρίμματα)
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το τρίμμα μπισκότου, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, και το λειωμένο βούτυρο.
Βασιλόπιτα με σοκολάτα
350 γρ.αμυγδαλόπαστα
3 αυγά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αλεύρι μαλακό
Παίρνουμε το μίξερ μας και ξεκινάμε να χτυπάμε την αμυγδαλόπαστα με την ζάχαρη άχνη, προσθέτοντας ένα- ένα τα αυγά.
Panettone από το Μιλάνο
700 γραμμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
10 γραμμ. μαγιά
180 γραμμ. ζάχαρη
Ανακατεύουμε στο μίξερ 50 γραμμάρια αλεύρι, 3 γραμμάρια μαγιά, 5 γραμμάρια ζάχαρη, 20 γραμμάρια νερό για 5 λεπτά.
Τρουφάκια
1,5 Φλ. ζάχαρη
1 κουτί εβαπορέ
3 κ. σούπας βούτυρο
Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό ή ανοξείδωτο σκεύος και βάζουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, το εβαπορέ, την ζάχαρη, το κακάο και το βούτυρο για 10
Τάρτα σοκολάτας
Για τη Βάση:
230 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο σε κύβους
1 κρόκο αυγού
Για τη Βάση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με το μείγμα του αλευριού.
Κουλουράκια βουτύρου
1 κιλό μαλακό αλεύρι
5 αυγά
1 κιλό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και ρίχνουμε στο μείγμα ένα ένα τα αβγά, το γάλα, το ξύσμα του λεμονιού, το μ
Τάρτα με μους σοκολάτας
Για τη βάση:
150 γρ. αλεύρι
60 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
Ετοιμασία βάσης:
Μπισκότα σοκολάτας - Choc cookies
225 γρ. βούτυρο λειωμένο
300 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
10 ml εκχύλισμα βανίλιας
Χτυπάμε σε ένα μπολ το λειωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Βασιλόπιτα λευκή - απλή
200 γραμμ. ζάχαρη
30 γραμμ. μέλι
200γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
3 αυγά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και παράλληλα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανο
700 γρ. κιμάς
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
400 γρ. ρύζι
Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, και το σβήνουμε με το κρασί.
Αμυγδαλωτά
1 1/2 Φλ. αμύγδαλα (κοπανισμένα)
1 Φλ. ζάχαρη
1 κ.σούπας σιμιγδάλι (ψιλό)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190c.
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα
300 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια ζάχαρη
4 κ.σ λικέρ
Σε ένα μεγαλούτσικο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τα αυγά.
Κουραμπιέδες με μαστίχα
700 γραμμ. αλεύρι μαλακό
400 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη μαστίχα, το κονιάκ και τους κρόκους, συνε
Μιλφέιγ (Milles feuilles)
2 πακέτα ιταλικά μπισκότα Mille Follie
Ζεστή Κρέμα:
3 ποτήρια γάλα
Για την προετοιμασία της ζεστής κρέμας, βράζουμε και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνουμε 3 βανίλιες και ανακατεύουμε.
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
225 γρ. βούτυρο γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη καστανή
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ στην γρήγορη ταχύτητα μέχρις ότου αφρατέψει καλά.
Σουφλέ σοκολάτας
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.